Seger för Västerås med 3-1 mot Östersunds IK

Västerås vann hemma mot Östersunds IK i Hockeyallsvenskan. Matchen på onsdagen slutade 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

Första perioden var jämn. Östersunds IK inledde bäst och tog ledningen genom Johan Mörnsjö efter 4.28, men Västerås kvitterade genom Hannes Hellberg i slutet av perioden. Västerås gjorde också 2-1 efter 6.48 i andra perioden när Carl Jakobsson hittade rätt. 9.58 in i tredje perioden nätade Västerås Trevor Mingoia på pass av Erik Flood och Konstantin Komarek och ökade ledningen för Västerås. Därmed hade laget vänt matchen. 3-1-målet blev matchens sista.

Västerås har tre segrar och två förluster och 18–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Östersunds IK har en vinst och fyra förluster och 10–13 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Västerås ligger på fjärde plats medan Östersunds IK har elfteplatsen.

På fredag 3 november 19.00 spelar Västerås borta mot Kalmar, och Östersunds IK hemma mot AIK.