Ryck i sista perioden avgjorde för Brynäs borta mot Almtuna

En jämn match mellan hemmalaget Almtuna och gästande Brynäs avgjordes först i tredje perioden. Då drog Brynäs ifrån och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 3-1 (1-0, 0-1, 2-0).

Segern var Brynäs sjätte på de senaste sju matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

Brynäs tog ledningen efter 14.59, genom Noel Nordh på pass av Theo Lindstein och Jordie Benn. Efter 8.19 i andra perioden slog Oscar Birgersson till, framspelad av Alexander Ljungkrantz och Carl Wassenius och kvitterade för Almtuna. I tredje perioden gjorde Brynäs 1-2 efter 11.03 genom Tyler Vesel. Och med bara 21 sekunder kvar satte Anton Rödin 1-3.

Det här betyder att Almtuna ligger på sjunde plats i tabellen, och att Brynäs leder serien.

Almtuna tar sig an AIK i nästa match borta onsdag 8 november 19.00. Brynäs möter Mora borta lördag 4 november 18.00.