Kalmar avgjorde mot Västervik i förlängningen

Matchen mellan Kalmar och Västervik i Hockeyallsvenskan slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (1-3, 2-0, 0-0, 1-0). Shawn Boudrias blev matchhjälte för Kalmar med sitt mål i förlängningen.

Västervik tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.06 genom Theo Jacobsson, och gick upp till 0-2 innan Kalmar svarade.

I periodpausen hade Västervik ledningen med 1-3. Efter 10.54 i andra perioden nätade Theoklis Theocharidis, framspelad av Teemu Olavi Lepaus och Kim Strömberg och reducerade åt Kalmar.

Jeremias Lindewall gjorde dessutom 3-3 efter 12.36 på pass av Adam Hirsch och Sebastian Ottosson.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 3.06 innan Kalmar också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Shawn Boudrias, framspelad av Theoklis Theocharidis.

Det här var Kalmars femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerviks fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Kalmar ligger på sjunde plats i tabellen, och Västervik är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för Kalmar är Västerås. Lagen möts onsdag 15 november 19.00 i ABB Arena Nord. Västervik tar sig an Björklöven hemma tisdag 7 november 19.00.