Nybro segrade mot Östersunds IK i förlängningen

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Östersunds IK och gästande Nybro var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där Nybro spikade segerresultatet, 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0). Rihards Marenis blev matchhjälte för Nybro med sitt mål blott 49 sekunder in i förlängningen.

Östersunds IK tog ledningen efter sju minuters spel, genom Georgs Golovkovs på pass av Viktor Granholm. Efter 9.56 i andra perioden slog Daniel Öhrn till, och gjorde 2-0. Nybro gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-0 till ledning med 2-3. Marenis 2-3-mål kom med 11 sekunder kvar av matchen.

Det här var Östersunds IK:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nybros tredje uddamålsseger.

Resultatet innebär att Östersunds IK ligger kvar på 14:e och sista plats och Nybro på femte plats i tabellen.

Östersunds IK tar sig an Västervik i nästa match hemma tisdag 21 november 19.00. Nybro möter Bik Karlskoga hemma fredag 17 november 19.00.