Västervik segrade mot Östersunds IK i förlängningen

Västerviks väg till seger mot Östersunds IK borta i Hockeyallsvenskan blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Vaclav Karabacek spelade en avgörande roll för Västervik när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Östersunds IK tog ledningen efter 18.43, genom Johan Mörnsjö assisterad av Sebastian Benker. Efter 6.05 i andra perioden nätade Phillip Marinaccio, på pass av Filips Buncis och Alex Ciernik och kvitterade för Västervik.

Victor Öhman gjorde dessutom 1-2 efter 18.59 framspelad av Theo Jacobsson.

1.59 in i tredje perioden nätade Östersunds IK:s Viktor Granholm på pass av Daniel Öhrn och Anton Öhman och kvitterade för Östersunds IK. I förlängningen tog det 3.14 innan Västervik avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Vaclav Karabacek.

Östersunds IK har fem förluster och 7–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västervik har två vinster och tre förluster och 14–15 i målskillnad. Det här var Östersunds IK:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerviks tredje uddamålsseger.

Resultatet innebär att Östersunds IK ligger kvar på 14:e och sista plats och Västervik på 13:e plats i tabellen.

I nästa match möter Östersunds IK Mora borta och Västervik möter Nybro borta. Båda matcherna spelas fredag 24 november 19.00.