Kalmar segrade mot Tingsryd i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Kalmar mötte Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte 05 sekunder in i förlängningen blev Victor Laz som stod för det avgörande målet.

Kalmar har skapat en skön vinnarkänsla i Hatstore Arena. Segern mot Tingsryd betyder att laget har vunnit fyra raka matcher på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Tingsryd inledde bäst och tog ledningen genom Simon Åkerström efter 9.42, men Kalmar kvitterade genom Theoklis Theocharidis. Och Kalmar hann också ta ledningen, genom Jesper Broeng. Efter 6.14 i andra perioden slog Simon Åkerström till återigen, på pass av Felix Olsson och Melker Eriksson och kvitterade för Tingsryd. Men Kalmar avgjorde matchen med -1.55 kvar att spela genom Victor Laz assisterad av Theoklis Theocharidis och Teemu Väyrynen.

Det här var Kalmars sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tingsryds femte uddamålsförlust.

För Kalmar gör resultatet att laget nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Tingsryd är på elfte plats.

Kalmar möter Djurgården i nästa match borta måndag 27 november 19.00. Tingsryd möter samma dag AIK hemma.