Almtuna segrade mot Björklöven i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Almtuna avgöra den jämna matchen hemma mot Björklöven i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 6-5 (2-0, 2-3, 1-2, 1-0). Alexander Ljungkrantz blev matchhjälte för Almtuna med sitt mål blott 31 sekunder in i förlängningen.

Segern var Almtunas fjärde på de senaste fem matcherna.

Almtuna startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Hampus Harlestam och Valdemar Johansson. I andra perioden var det i stället Björklöven som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Björklöven var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

Almtunas Elliot Ekmark hade tre assists.

Det här var Almtunas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Björklövens fjärde uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Almtuna på åttonde plats och Björklöven på andra plats.

I nästa omgång har Almtuna Djurgården borta på Hovet, måndag 4 december 19.00. Björklöven spelar hemma mot Kalmar onsdag 6 december 19.00.