Djurgården fortsätter att vinna

Djurgården fortsätter starkt i Hockeyallsvenskan. När laget mötte Almtuna hemma på Hovet på måndagen kom ännu en seger. Laget vann med 5-3 (1-1, 2-1, 2-1). I och med detta har Djurgården fem segrar i rad.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Anton Gradin efter 11.43, men Almtuna kvitterade genom Oliver Kandergård efter 16.35. Djurgården gjorde 2-1 genom Melvin Wersäll efter 2.07 i andra perioden.

Almtuna kvitterade till 2-2 genom Marcus Karlström efter 5.56 av perioden.

Efter 16.58 gjorde Djurgården 3-2 genom Linus Klasen. Djurgården utökade ledningen genom Alexander Ytterell efter 12.42 i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Almtuna reducerade dock till 4-3 genom Olle Norberg när bara fyra minuter återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Djurgården kunde dock avgöra till 5-3 med 55 sekunder kvar av matchen genom Anton Gradin.

Almtunas Hampus Harlestam hade tre assists.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Almtuna är på nionde plats.

På onsdag 6 december 19.00 spelar Djurgården borta mot Mora, och Almtuna borta mot Nybro.