Ryck i sista perioden avgjorde för Tingsryd borta mot Östersunds IK

En jämn match mellan hemmalaget Östersunds IK och gästande Tingsryd avgjordes först i tredje perioden. Där var Tingsryd starkare och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 4-3 (1-1, 1-1, 2-1).

Kevin Ekman Larsson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 10.26 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Östersunds IK inledde bäst och tog ledningen genom Daniel Öhrn efter 9.46, men Tingsryd kvitterade genom Joachim Nermark bara två minuter senare. Östersunds IK tog ledningen på nytt genom Erik Rainersson efter 9.33 i andra perioden.

Tingsryd kvitterade till 2-2 genom William Fransson efter 10.54 av perioden. Efter 1.04 i tredje perioden gjorde Tingsryd 2-3 genom Gustav Olhaver.

Tidigt i perioden av matchen kunde Johan Mörnsjö göra 3-3 för Östersunds IK.

Tingsryd kunde dock avgöra till 3-4 med 9.34 kvar av matchen genom Kevin Ekman Larsson.

Östersunds IK har en vinst och fyra förluster och 12–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tingsryd har två vinster och tre förluster och 13–13 i målskillnad. Det här var Östersunds IK:s åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Tingsryds femte uddamålsseger.

Det här betyder att Östersunds IK nu ligger på 14:e och sista plats i tabellen, och Tingsryd är på tionde plats.

Östersunds IK möter Kalmar i nästa match hemma fredag 8 december 19.00. Tingsryd möter samma dag Björklöven borta.