Segersviten sprack för Djurgården mot Mora

Djurgården hade fem raka segrar inför bortamatchen i Hockeyallsvenskan mot Mora. Då kom första förlusten sedan den 15 november. Matchen på onsdagen i Smidjegrav Arena slutade 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) efter förlängning.

Daniel Ljunggren stod för Moras avgörande mål 3.56 in i förlängningen.

Djurgården tog ledningen efter 20.24, genom Kevin Karlsson assisterad av Wiktor Nilsson och Marcus Krüger. Efter 2.02 i andra perioden nätade Noah Steen, framspelad av Roope Laavainen och Petter Vesterheim och kvitterade för Mora. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 3.56 innan Mora också avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Daniel Ljunggren, på pass av Johan Persson och Ludvig Levinsson.

Det här var Moras fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens tredje uddamålsförlust.

Djurgården ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Mora är på tredje plats. Noteras kan att Djurgården sedan den 23 november har avancerat fyra placeringar i tabellen.

I nästa match möter Mora SSK borta och Djurgården möter Västervik hemma. Båda matcherna spelas fredag 8 december 19.00.