Tingsryd avgjorde mot Björklöven i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Björklöven och gästande Tingsryd var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Tingsryd och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 3-2 (0-0, 1-1, 2-1).

Den första perioden slutade 0–0. Efter 12.31 i andra perioden gjorde Björklöven 1-0 genom Mattias Nörstebö.

Med 1.18 kvar att spela av perioden kunde Dennis Värmhed göra 1-1 för Tingsryd. Tingsryd startade också tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av Pontus Netterberg och Emil Forslund. Björklöven gjorde 2-3 genom Alexander Wiklund efter 19.20 men kom aldrig närmare.

Det här var Björklövens femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Tingsryds sjätte uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Björklöven ligger på tredje plats medan Tingsryd har niondeplatsen.

I nästa omgång har Björklöven SSK borta i Scaniarinken, onsdag 13 december 19.00. Tingsryd spelar hemma mot Västerås fredag 15 december 19.00.