Kalmar avgjorde mot Nybro i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Kalmar och gästande Nybro var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Kalmar och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 5-3 (2-2, 1-1, 2-0).

Nybro startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 15 sekunder slog Maxim Golod till assisterad av Aleksi Ainali och Hugo Fransson.

Laget ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 3.03 slog Eero Savilahti till framspelad av Daniel Ljungman och Juho Liuksiala.

Efter 4.47 i första perioden slog Teemu Olavi Lepaus till, på pass av Kim Strömberg och reducerade åt Kalmar.

Kalmar kvitterade till 2-2 efter 17.54, genom Kim Strömberg.

Nybro tog ledningen på nytt efter 20.11, när Rihards Marenis slog till på pass av Maxim Golod och Aleksi Ainali.

Efter 16.41 i andra perioden nätade Theoklis Theocharidis, framspelad av Andrew Vanderbeck och Teemu Olavi Lepaus och kvitterade för Kalmar. I tredje perioden gjorde Kalmar 4-3 efter 7.36 genom Andrew Vanderbeck. Och med bara 7 sekunder kvar satte Tatu Kokkola avgörande 5-3.

Kalmar ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Nybro ligger på sjunde plats.

Kalmar möter SSK i nästa match hemma fredag 15 december 19.00. Nybro möter samma dag Djurgården hemma.