Klar seger för Brynäs – vann med 6-1 mot Almtuna

Brynäs tog en enkel seger mot Almtuna hemma i Monitor ERP Arena i Hockeyallsvenskan. Laget dominerade matchen, som slutade 6-1 (3-0, 3-0, 0-1).

Brynäs spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Linus Ölund, Oskar Kvist och Jacob Blomqvist. Brynäs stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 3-0 till 6-0 på bara 2.26. 17.05 in i tredje perioden slog Marcus Karlström till på pass av Hampus Harlestam och Alexander Ljungkrantz och reducerade för Almtuna. Mer än så blev det dock inte för Almtuna.

Brynäs Linus Ölund stod för två mål och ett assist.

Almtuna ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Brynäs leder serien.

Måndag 18 december 19.00 spelar Brynäs hemma mot Kalmar. Almtuna möter SSK borta i Scaniarinken söndag 17 december 15.00.