Mora vann mot Västervik

Mora vann hemma mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Matchen på fredagen slutade 4-1 (2-0, 1-0, 1-1).

I början av matchen var Mora starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Joseph Berger och Måns Carlsson. Efter 3.52 i andra perioden slog Chad Yetman till, framspelad av Henrik Eriksson och gjorde 3-0. Mora ökade ledningen till 4-0 genom Johan Persson efter 11.00 i tredje perioden.

Kristjan Cepon reducerade förvisso, men närmare än 4-1 kom inte Västervik. Mora tog därmed en säker seger.

Moras Måns Carlsson stod för ett mål och två assists.

Mora har tre segrar och två förluster och 18–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västervik har fem förluster och 13–23 i målskillnad.

Resultatet innebär att Mora ligger kvar på fjärde plats och Västervik på 13:e plats i tabellen.

Nästa motstånd för Mora är AIK. Västervik tar sig an Djurgården hemma. Båda matcherna spelas söndag 17 december 15.00.