Västerås avgjorde i straffläggningen borta mot Tingsryd

Det blev en riktigt tajt match när Tingsryd tog emot Västerås i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först efter straffar, där bortalaget var starkast, och slutresultatet blev därmed 3-4 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 0-1). Shane Gersich blev hjälte i straffläggningen.

Därmed har Västerås sex raka segrar på bortaplan.

Första perioden var jämn. Västerås inledde bäst och tog ledningen genom Kalle Loponen efter 7.28, men Tingsryd kvitterade genom Trenton Bourque. Och Tingsryd hann också ta ledningen, genom Maksim Semjonov. Efter 14.59 i andra perioden nätade Konstantin Komarek, på pass av Alexander Lindelöf och Shane Gersich och kvitterade för Västerås. Västerås tog ledningen på nytt genom Adam Hofbauer efter 15.58 i tredje perioden.

Tingsryd kvitterade till 3-3 genom Lucas Lagerberg med 2.29 kvar att spela av matchen. I straffläggningen var det Västerås som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Shane Gersich för.

Det här var Tingsryds sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerås sjätte uddamålsseger.

För Västerås gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Tingsryd är på elfte plats.

Söndag 17 december 18.00 spelar Tingsryd borta mot Nybro. Västerås möter Mora hemma i ABB Arena Nord onsdag 20 december 19.00.