SSK upp i topp efter seger

Tack vare 5-0 (0-0, 4-0, 1-0) hemma mot Almtuna är SSK ny serieledare i Hockeyallsvenskan. Laget ligger på samma poäng som tvåan Brynäs men toppar tabellen. Brynäs har dock två matcher mindre spelade. Efter söndagens match i Scaniarinken ligger Almtuna på tionde plats.

Segern var SSK:s sjunde på de senaste åtta matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. SSK spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Stelio Mattheos, Marcus Eriksson, Dominic Turgeon och Emil Alba. Till slut kom också 5-0 genom Viktor Liljegren som ökade SSK:s ledning assisterad av Emil Alba och Olli Vainio efter 1.06 i tredje perioden. 5-0-målet blev matchens sista.

Så sent som den 17 november låg SSK på nionde plats i tabellen.

Nästa motstånd för SSK är Bik Karlskoga. Lagen möts onsdag 27 december 19.00 i Scaniarinken. Almtuna tar sig an Brynäs hemma onsdag 20 december 19.00.