Seger för Nybro mot Björklöven

Det blev en uddamålsseger för Nybro i matchen mot Björklöven i Hockeyallsvenskan på fredagen. Laget vann med 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) borta i Winpos Arena.

Första perioden blev mållös. Nybro startade andra perioden starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Aleksi Ainali och Jesper Mångs innan Björklöven svarade och gjorde 2-1 genom Fredric Andersson. Nybro utökade ledningen på nytt genom Janne Väyrynen efter 5.59 i tredje perioden.

Fredric Weigel reducerade dock för Björklöven med bara två minuter kvar att spela och gjorde slutet spännande.

Björklöven har två vinster och tre förluster och 15–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nybro har tre vinster och två förluster och 17–13 i målskillnad. Det här var Björklövens åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nybros sjätte uddamålsseger.

Det här betyder att Björklöven nu ligger på femte plats i tabellen, och Nybro är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Björklöven är AIK. Nybro tar sig an Djurgården hemma. Båda matcherna spelas fredag 5 januari 19.00.