Almtuna slog Tingsryd borta

Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Almtuna, som vann borta mot Tingsryd med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) i Hockeyallsvenskan på fredagen. Anton Klint blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 14.05 in i tredje perioden.

Almtuna tog ledningen efter 12.39, genom Jakob Ragnarsson på pass av Kalle Eriksson och William Eriksson.

Andra perioden blev mållös. 5.51 in i tredje perioden nätade Tingsryds Simon Åkerström på pass av Daniel Rosengren och kvitterade för Tingsryd.

14.05 in i perioden slog Anton Klint till framspelad av Hampus Harlestam och Marcus Karlström och avgjorde matchen för Almtuna.

Det här var Tingsryds åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Almtunas sjätte uddamålsseger.

Tingsryd ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Almtuna ligger på nionde plats.

Lagen möts igen i Dackehallen, lördag 30 december 15.00.