Almtuna bröt Västerås fina vinstsvit

Västerås har spelat bra i Hockeyallsvenskan. Inför matchen borta mot Almtuna hade laget tagit fem raka segrar. På fredagen tog det stopp och matchen i Gränby ishall slutade 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0) efter förlängning. Det var första förlusten sedan den 8 december för Västerås.

Segermålet för Almtuna stod William Eriksson för efter bara 29 sekunder i förlängningen.

Almtuna tog ledningen efter 9.37, genom Marcus Karlström framspelad av Elliot Ekmark. Efter 8.30 i andra perioden nätade Trevor Mingoia, på pass av Kyle Topping och Konstantin Komarek och kvitterade för Västerås.

Jared Dmytriw gjorde dessutom 1-2 efter 11.10 framspelad av Gabriel Kangas och Trevor Mingoia.

1.33 in i tredje perioden slog Hugo Blixt till på pass av Tobias Liljendahl och William Proos och kvitterade för Almtuna.

Laget avgjorde matchen med -1.31 kvar att spela genom William Eriksson assisterad av Hampus Harlestam och Oskar Asplund.

Det här var Almtunas åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerås femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Almtuna är kvar på nionde plats, och Västerås stannar på sjätte plats, i tabellen.

Almtuna tar sig an Östersunds IK i nästa match hemma onsdag 10 januari 19.00. Västerås möter Björklöven hemma lördag 6 januari 18.00.