Björklöven vann trots uppryckning av Västerås

Matchen mellan Västerås och Björklöven i Hockeyallsvenskan slutade 1-3 (0-3, 0-0, 1-0). Bortalaget Björklöven gjorde en riktigt stark första period och ledde med 3-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Västerås lyfte sig.

Björklöven spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Alexander Wiklund, Scott Pooley och Daniel Rahimi.

Andra perioden blev mållös. Västerås reducerade till 1-3 med 1.28 kvar att spela genom Trevor Mingoia på pass av Jared Dmytriw och Jimmie Jansson. Men mer än så orkade Västerås inte med.

Resultatet innebär att Västerås ligger kvar på sjätte plats och Björklöven på fjärde plats i tabellen.

Västerås möter Östersunds IK i nästa match borta fredag 12 januari 19.00. Björklöven möter samma dag Bik Karlskoga hemma.