Tre poäng till Kalmar efter avgörande i slutperioden

Kalmar vann borta mot Tingsryd i Hockeyallsvenskan med 4-1 (0-0, 1-1, 3-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Kalmar avgjorde.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 8.11 in i andra perioden som Tingsryd tog ledningen genom Gustav Olhaver framspelad av Anton Lundmark och Felix Olsson.

Kalmar kvitterade till 1-1 alldeles i slutsekunderna av andra perioden genom Andrew Vanderbeck assisterad av Roni Allen.

Kalmar gjorde också 1-2 efter 20.37 när Kim Strömberg fick träff framspelad av Jimmy Andersson och Teemu Olavi Lepaus.

I tredje perioden var Kalmar starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom två snabba mål i slutet av perioden av Teemu Olavi Lepaus och Linus Skager och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.31 kvar att spela.

Tingsryd stannar därmed på tolfte plats, och Kalmar på elfte plats, i tabellen.

Tingsryd möter Västervik i nästa match borta onsdag 17 januari 19.00. Kalmar möter samma dag Björklöven hemma.