Seger på straffar för Djurgården hemma mot Almtuna

Djurgården vann till slut en jämn match mot Almtuna i Hockeyallsvenskan. Avgörandet kom först i straffläggningen där Djurgården var starkare och vann med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Linus Klasen blev hjälte i straffläggningen.

Segern var Djurgårdens femte på de senaste sex matcherna, och elfte raka segern på hemmaplan.

Djurgården tog ledningen efter 5.40, genom Daniel Glad assisterad av Ludvig Rensfeldt och Victor Eklund. Efter 14.51 i andra perioden slog Alexander Ljungkrantz till, och kvitterade för Almtuna. Djurgården tog ledningen på nytt, återigen genom Daniel Glad efter 1.43 i tredje perioden.

Almtuna kvitterade till 2-2 genom Oskar Asplund efter 5.29 av matchen.

Fjärde perioden blev mållös.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Djurgården med 18–11 och Almtuna med 12–8 i målskillnad. Det här var Djurgårdens nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Almtunas sjätte uddamålsförlust.

Det här betyder att Djurgården är kvar på tredje plats, och Almtuna stannar på nionde plats, i tabellen.

Djurgården möter Bik Karlskoga i nästa match borta onsdag 17 januari 19.00. Almtuna möter samma dag Mora borta.