Alexander Wiklund tvåmålsskytt när Björklöven vann

Björklöven vann mötet med Tingsryd borta med 5-2 (1-0, 1-1, 3-1) på fredagen i Hockeyallsvenskan.

Björklöven startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.45 slog Gustav Possler till. Efter 5.53 i andra perioden gjorde Björklöven 0-2 genom Scott Pooley.

Tingsryd reducerade dock till 1-2 genom Lukas Isaksson med 4.43 kvar att spela av perioden. 3.59 in i tredje perioden slog Alexander Wiklund till på pass av Joel Mustonen och Gustav Possler och ökade ledningen för Björklöven.

15.40 in i perioden nätade Tingsryds Simon Åkerström framspelad av Jonatan Harju och Felix Olsson och reducerade för Tingsryd. Mer än så blev det dock inte för Tingsryd.

Björklöven ökade ledningen till 2-4 med 1.25 kvar att spela genom Myles Powell framspelad av Gustav Possler.

Laget punkterade matchen med ett 2-5-mål med 60 sekunder kvar att spela återigen genom Alexander Wiklund assisterad av Gustav Possler och Joel Mustonen. Det fastställde slutresultatet till 2-5.

Gustav Possler gjorde ett mål för Björklöven och spelade fram till tre mål.

Tingsryd stannar därmed på tolfte plats, och Björklöven på fjärde plats, i tabellen.

I nästa match möter Tingsryd Västerås borta och Björklöven möter Djurgården hemma. Båda matcherna spelas onsdag 24 januari 19.00.