Shane Gersich tremålskytt för Västerås

Shane Gersich stod för ett hattrick när Västerås besegrade Nybro på hemmaplan med 6-3 (2-2, 2-0, 2-1) i Hockeyallsvenskan. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Erik Flood, Konstantin Komarek och Isak Skedung, målen för Nybro gjordes av Juho Liuksiala, Rihards Marenis och Adam Persson.

Nybro tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Adam Persson framspelad av Eero Savilahti och Jesper Mångs.

Västerås kvitterade till 1-1 efter 6.44, när Shane Gersich hittade rätt assisterad av Jared Dmytriw.

Nybro tog ledningen på nytt efter 11.10, genom Rihards Marenis på pass av Filip Eriksson och Kalle Holm.

Västerås kvitterade till 2-2 efter 11.25, när Shane Gersich ännu en gång slog till assisterad av Kyle Topping och Jared Dmytriw.

Västerås startade andra perioden bäst och gick från 2-2 till 4-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Erik Flood och Isak Skedung. 6.45 in i tredje perioden slog Juho Liuksiala till på pass av Eero Savilahti och reducerade för Nybro. Mer än så blev det dock inte för Nybro.

Västerås ökade ledningen till 5-3 med 1.41 kvar att spela på nytt genom Shane Gersich på pass av Gabriel Kangas.

Laget punkterade matchen med ett 6-3-mål med 02.00 kvar att spela genom Konstantin Komarek framspelad av Gabriel Kangas. Därmed hade Västerås vänt matchen. 6-3-målet blev matchens sista.

Västerås Shane Gersich gjorde tre mål.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Västerås med 14–15 och Nybro med 12–16 i målskillnad.

Västerås ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Nybro ligger på nionde plats.

På onsdag 31 januari 19.00 spelar Västerås borta mot Djurgården, och Nybro hemma mot Almtuna.