Almtuna segrade mot Kalmar i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter efter en sen kvittering av Almtunas Marcus Karlström, och i förlängningen kunde Almtuna avgöra den jämna matchen hemma mot Kalmar i Hockeyallsvenskan genom Marcus Karlström efter 1. 32. Slutresultatet blev 5-4 (0-1, 2-0, 2-3, 1-0).

Segermålet för Almtuna stod Marcus Karlström för 1.32 in i förlängningen.

Kalmar tog ledningen efter 17.51, genom Teemu Olavi Lepaus framspelad av Linus Skager och Erik Norén. Efter 10.30 i andra perioden slog William Eriksson till, framspelad av Tobias Liljendahl och Marcus Karlström och kvitterade för Almtuna.

Valdemar Johansson gjorde dessutom 2-1 efter 18.56 på pass av Tobias Liljendahl och Oliver Håkansson.

Kalmar förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det 1.32 innan Almtuna också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Marcus Karlström, framspelad av Alexander Ljungkrantz och Elliot Ekmark.

Teemu Olavi Lepaus gjorde två mål för Kalmar och ett assist. Marcus Karlström gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Almtuna.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Almtuna med 14–17 och Kalmar med 18–18 i målskillnad. Det här var Almtunas nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kalmars åttonde uddamålsförlust.

Det här betyder att Almtuna är kvar på tionde plats, och Kalmar stannar på elfte plats, i tabellen.

I nästa match, onsdag 31 januari 19.00, har Almtuna Nybro borta i Liljas Arena, medan Kalmar spelar borta mot SSK.