Knapp seger för Nybro mot Almtuna

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Nybro, som vann hemma mot Almtuna med 4-3 (2-1, 1-0, 1-2) i Hockeyallsvenskan på onsdagen.

Därmed har Nybro vunnit fyra matcher i rad på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Almtuna inledde bäst och tog ledningen genom Anton Klint efter 11.04, men Nybro kvitterade genom Maxim Golod. Och Nybro hann också ta ledningen, genom Juho Liuksiala. Efter 13.51 i andra perioden nätade Maksim Semjonov, på pass av Filip Eriksson och Jesper Kandergård och gjorde 3-1. Nybro ökade ledningen till 4-1 genom Alexander Molldén efter 2.18 i tredje perioden.

Hugo Blixt och Olle Norberg reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-3 kom inte Almtuna.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Nybro med 12–17 och Almtuna med 16–17 i målskillnad. Det här var Nybros åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Almtunas åttonde uddamålsförlust.

För Nybro gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Almtuna är på tionde plats.

I nästa match, fredag 2 februari 19.00, har Nybro Kalmar borta i Hatstore Arena, medan Almtuna spelar hemma mot Björklöven.