Brynäs avgjorde mot Tingsryd i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Brynäs avgöra den jämna matchen hemma mot Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 4-3 (2-0, 1-1, 0-2, 1-0). Matchhjälte blev Miks Indrasis, som gjorde det avgörande målet med bara 15 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Brynäs startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Theo Lindstein och Johan Larsson. Tidigt i andra perioden av perioden kunde Gabriel Säll göra 2-1 för Tingsryd.

Brynäs utökade ledningen på nytt, återigen genom Johan Larsson efter 16.39. Tingsryd reducerade och kvitterade till 3-3 genom Emil Forslund och Felix Olsson i tredje perioden. Det sista målet kom med 29 sekunder kvar att spela. I förlängningen tog det 4.45 innan Brynäs avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Miks Indrasis, på pass av Anton Rödin och Johan Larsson.

Johan Larsson gjorde två mål för Brynäs och ett målgivande pass och Miks Indrasis stod för ett mål och två assists.

Det här var Brynäs sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tingsryds tolfte uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Brynäs i serieledning och Tingsryd på tolfte plats.

Nästa motstånd för Brynäs är Björklöven. Lagen möts måndag 5 februari 19.00 i Winpos Arena. Tingsryd tar sig an Djurgården borta söndag 4 februari 15.00.