Straffseger för Almtuna hemma mot Björklöven

Almtuna vann en riktigt jämn match mot Björklöven i Hockeyallsvenskan. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Oliver Kandergård blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. Björklöven inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Scott Pooley efter 3.11, men Almtuna kvitterade genom Hugo Blixt efter 16.40. Björklöven gjorde 1-2 genom Viljami Juusola efter 8.00 i andra perioden.

Almtuna gjorde 2-2 genom Alexander Ljungkrantz efter 13.20 av perioden. Efter 13.21 i tredje perioden gjorde Björklöven 2-3 genom Alexander Wiklund.

Almtuna gjorde 3-3 genom Alexander Ljungkrantz med 28 sekunder kvar i perioden av matchen. I straffläggningen var det Almtuna som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Oliver Kandergård för.

Det här var Almtunas tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Björklövens tionde uddamålsförlust.

Det här betyder att Almtuna ligger kvar på tionde plats i tabellen, och Björklöven på sjätte plats.

Almtuna tar sig an Östersunds IK i nästa match borta söndag 4 februari 15.00. Björklöven möter Brynäs hemma måndag 5 februari 19.00.