Uddamålsseger när Almtuna besegrade Östersunds IK

Det blev dramatiskt när bortalaget Almtuna vann matchen mot Östersunds IK i Östersund Arena på söndagen. William Eriksson blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 18.00 in i tredje perioden. Matchen i i Hockeyallsvenskan slutade 2-1 (0-0, 1-0, 1-1).

Segern var Almtunas fjärde på de senaste fem matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 11.13 in i andra perioden som Almtuna tog ledningen genom Oscar Birgersson framspelad av Marcus Karlström och Olle Norberg.

6.43 in i tredje perioden slog Carl Skärström till på pass av Max Krogdahl och Erik Rainersson och kvitterade för Östersunds IK.

Men Almtuna avgjorde matchen med 2.60 kvar att spela genom William Eriksson assisterad av Anton Klint och Valdemar Johansson.

Det här var Östersunds IK:s 14:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Almtunas elfte uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Almtuna nu ligger på åttonde plats. Östersunds IK är på 13:e plats.

Östersunds IK möter AIK i nästa match borta onsdag 7 februari 19.00. Almtuna möter samma dag Björklöven borta.