Ryck i sista perioden avgjorde för Djurgården hemma mot Tingsryd

En jämn match mellan hemmalaget Djurgården och gästande Tingsryd avgjordes först i tredje perioden. Där var Djurgården starkare och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 3-2 (1-0, 0-1, 2-1).

Anton Gradin blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål med bara 47 sekunder kvar av matchen.

Djurgården tog ledningen efter tio minuters spel, genom Axel Andersson framspelad av Frederik Schlyter och Lucas Stockselius. Efter 6.52 i andra perioden slog Jonatan Harju till, på pass av Gabriel Säll och Felix Olsson och kvitterade för Tingsryd. 4.26 in i tredje perioden slog Gustav Eurenius till och gav laget ledningen för Tingsryd.

12.10 in i perioden nätade Djurgårdens Daniel Brodin på pass av Ludvig Rensfeldt och Anton Gradin och kvitterade för Djurgården.

Laget avgjorde matchen med 47 sekunder kvar att spela genom Anton Gradin assisterad av Ludvig Rensfeldt.

Djurgården har tre segrar och två förluster och 12–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tingsryd har två vinster och tre förluster och 12–13 i målskillnad. Det här var Djurgårdens elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tingsryds 13:e uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Djurgården nu ligger på andra plats. Tingsryd är på tolfte plats.

I nästa match möter Djurgården Brynäs borta och Tingsryd möter Västervik hemma. Båda matcherna spelas onsdag 7 februari 19.00.