Äntligen är förlustsviten bruten för Västervik

Matchen mellan Västervik och Nybro i ACT-Hallen slutade 4-3 (2-0, 1-1, 1-2). Ett skönt trendbrott för Västervik. Laget hade före måndagens hemmamatch fem förluster i rad i Hockeyallsvenskan.

I början av matchen var Västervik starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Hugo Gabrielson och Isak Salqvist. Västervik ökade ledningen till 3-0 genom Mathias Wigley efter 17.38 i andra perioden.

Efter 20.51 av perioden kunde Aleksi Ainali och Juho Liuksiala göra både 3-1 och 3-2 för Nybro. Västervik utökade ledningen genom Anton Svensson efter 3.49 i tredje perioden.

Eero Savilahti reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte Nybro.

Juho Liuksiala gjorde ett mål för Nybro och två assist. Hugo Gabrielson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Västervik.

Det här var Västerviks fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nybros sjunde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Västervik ligger kvar på 14:e och sista plats och Nybro på sjunde plats i tabellen.

På onsdag 7 februari 19.00 spelar Västervik borta mot Tingsryd, och Nybro hemma mot Mora.