Björklöven vann mot Almtuna i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Björklöven avgöra den jämna matchen hemma mot Almtuna i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 4-3 (2-0, 1-2, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte 26 sekunder in i förlängningen blev Carl-Johan Lerby som satte det avgörande målet.

I början av matchen var Björklöven starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Scott Pooley och Nicolai Meyer. Efter 5.28 i andra perioden nätade Adrian Zetterberg, framspelad av Marcus Karlström och Tobias Liljendahl och reducerade åt Almtuna.

Victor Aronsson gjorde dessutom 2-2 efter 7.07 på pass av Marcus Karlström och Adrian Zetterberg.

Björklövens Gustav Possler gjorde 3-2 efter 16.54 framspelad av Scott Pooley och Daniel Rahimi.

Almtuna kvitterade till 3-3 genom William Eriksson i tredje perioden. Målet kom med 1.8 kvar att spela.

Björklöven kunde dock avgöra till 4-3 med 34 sekunder kvar av matchen genom Carl-Johan Lerby.

Almtunas Marcus Karlström hade tre assists.

Det här var Björklövens elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Almtunas nionde uddamålsförlust.

Almtuna ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Björklöven är på femte plats.

Fredag 9 februari spelar Björklöven borta mot Östersunds IK 19.00 och Almtuna mot Nybro hemma 18.00 i Gränby ishall.