Islossning i tredje – Nybro vann klart

Bortalaget Mora hängde med i matchen mot Nybro in i tredje perioden. Men där fick Nybro rejäl utdelning. Till slut blev det hela 6-1 (2-0, 0-0, 4-1) i matchen i Hockeyallsvenskan.

Det var hemmaseger nummer fem i rad för Nybro.

Nybro startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Hannes Johansson och Jesper Kandergård.

Andra perioden blev mållös. Nybro vann också tredje perioden 4-1 och matchen slutade 6-1.

Theo Nordlund gjorde ett mål för Nybro och två målgivande passningar.

Nybro har två segrar och tre förluster och 21–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har tre vinster och två förluster och 17–15 i målskillnad.

Resultatet innebär att Nybro ligger kvar på sjunde plats och Mora på sjätte plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 9 februari. Då möter Nybro Almtuna i Gränby ishall 18.00. Mora tar sig an Brynäs hemma 19.00.