Almtuna vände och vann

Inför sista perioden var Nybro i ledningen med 1-0 i Gränby ishall. Men Almtuna vände – och vann. Till slut blev det 2-1 i matchen i Hockeyallsvenskan.

Det var hemmaseger nummer fyra i rad för Almtuna.

Första perioden blev mållös. Det var först 14.37 in i andra perioden som Nybro tog ledningen genom Adam Persson framspelad av Jacob Grönhagen och Hannes Johansson.

11.48 in i tredje perioden nätade Almtunas Alexander Ljungkrantz framspelad av Oskar Asplund och Marcus Karlström och kvitterade för Almtuna.

Efter 14.35 nätade Hugo Blixt på pass av Anton Klint och avgjorde matchen. Blixt fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Almtunas tolfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nybros åttonde uddamålsförlust.

Almtunas nya tabellposition är åttonde plats, medan Nybro är på sjunde plats.

På lördag 10 februari 18.00 spelar Almtuna borta mot Brynäs, och Nybro hemma mot Västerås.