Nybro segrade över Västerås i förlängningen

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Nybro och gästande Västerås var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0). Rihards Marenis blev matchhjälte för Nybro med sitt mål blott 47 sekunder in i förlängningen.

Nybro har skapat en skön vinnarkänsla i Liljas Arena. Segern mot Västerås betyder att laget har vunnit sex raka matcher på hemmaplan.

Nybro tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Jacob Grönhagen på pass av Juho Liuksiala och Janne Väyrynen. Efter 14.21 i andra perioden slog Kalle Holm till, på pass av Maksim Semjonov och Filip Eriksson och gjorde 2-0. Västerås reducerade och kvitterade till 2-2 genom Kyle Topping och Shane Gersich i tredje perioden. Det sista målet kom med 55 sekunder kvar att spela.

Nybro kunde dock avgöra till 3-2 med 13 sekunder kvar av matchen genom Rihards Marenis.

Det här var Nybros nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerås nionde uddamålsförlust.

Nybro stannar därmed på sjunde plats, och Västerås på elfte plats, i tabellen.

I nästa match möter Nybro Djurgården borta och Västerås möter Bik Karlskoga hemma. Båda matcherna spelas onsdag 14 februari 19.00.