Tre poäng till Brynäs efter avgörande i slutperioden

Brynäs vann hemma mot Almtuna i Hockeyallsvenskan med 4-2 (2-1, 0-1, 2-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Brynäs avgjorde.

Brynäs startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 14 sekunder slog Jacob Blomqvist till på pass av Linus Ölund och Oskar Kvist.

Almtuna kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.51 nätade Ludvig Georgsson framspelad av Alexander Ljungkrantz och Elliot Ekmark.

Brynäs tog ledningen på nytt efter 12.32, när Kasper Larsen hittade rätt assisterad av Oliver Tärnström och Jack Kopacka.

Efter 12.49 i andra perioden nätade Elliot Ekmark, framspelad av Oliver Kandergård och Ludvig Georgsson och kvitterade för Almtuna. Brynäs startade tredje perioden bäst och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Simon Robertsson och Linus Ölund och avgjorde matchen.

Resultatet innebär att Brynäs fortsätter toppa tabellen och Almtuna ligger på åttonde plats i tabellen.

I nästa match, onsdag 14 februari 19.00, har Brynäs SSK hemma i Monitor ERP Arena, medan Almtuna spelar hemma mot Mora.