Almtuna vände och vann

Inför sista perioden var Mora i ledningen med 1-0 i Gränby ishall. Men Almtuna vände – och vann. Till slut blev det 2-1 i matchen i Hockeyallsvenskan.

Almtunas fina hemmaform håller i sig. Segern var femte raka i Gränby ishall.

Mora tog ledningen efter 14.58, genom Roope Laavainen på pass av Michael Brandsegg-Nygård och Daniel Ljunggren.

Andra perioden blev mållös. 2.17 in i tredje perioden slog Alexander Ljungkrantz till på pass av Marcus Karlström och William Eriksson och kvitterade för Almtuna.

Efter 6.03 nätade Leon Lerebäck framspelad av Jesper Valente och Oscar Pentler och avgjorde matchen. Lerebäck fullbordade därmed lagets vändning.

Almtuna har tre segrar och två förluster och 11–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har två vinster och tre förluster och 12–15 i målskillnad. Det här var Almtunas 13:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Moras sjunde uddamålsförlust.

Almtunas nya tabellposition är åttonde plats, medan Mora är på femte plats.

Nästa motstånd för Almtuna är Bik Karlskoga. Mora tar sig an Tingsryd hemma. Båda matcherna spelas fredag 16 februari 19.00.