Jack Kopacka tvåmålsskytt när Brynäs vann

Brynäs vann mötet med Nybro borta med 5-2 (2-2, 2-0, 1-0) på fredagen i Hockeyallsvenskan.

Segern var Brynäs fjärde på de senaste fem matcherna.

Nybro började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.25 slog Aleksi Ainali till assisterad av Oliver Olsson och Jesper Mångs.

Brynäs kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 1.39 nätade Noel Nordh framspelad av Anton Ohlsson och Oskar Kvist.

Laget tog också ledningen efter 18.20, när Jack Kopacka fick träff på pass av Oliver Tärnström och Kasper Larsen.

Nybro kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av första perioden genom Kalle Holm på pass av Filip Eriksson och Maksim Semjonov.

I andra perioden var Brynäs starkast och gick från 2-2 till 2-4 genom mål av Simon Bertilsson och Miks Indrasis. Brynäs punkterade matchen med ett 2-5-mål med 50 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Jack Kopacka. 2-5-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Nybro ligger på tionde plats i tabellen, och att Brynäs leder serien.

Fredag 23 februari 19.00 spelar Nybro borta mot AIK. Brynäs möter Östersunds IK borta i Östersund Arena onsdag 21 februari 19.00.