Seger för Västerås – steg åt rätt håll mot Tingsryd

Det har varit en tung period för Västerås i Hockeyallsvenskan med åtta förluster i rad. Men borta mot Tingsryd bröts den tunga sviten. Det blev 1-4 (0-1, 1-2, 0-1) i matchen i Dackehallen.

Västerås tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Alexander Lindelöf på pass av Erik Flood och Jared Dmytriw. Västerås gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Adam Hofbauer och Jared Dmytriw.

Tingsryd reducerade dock till 1-3 genom Felix Olsson efter 14.50 av perioden. Västerås punkterade matchen med ett 1-4-mål med 49 sekunder kvar att spela på nytt genom Adam Hofbauer framspelad av Gabriel Kangas och Niilo Halonen. Det fastställde slutresultatet till 1-4.

För tabellens utseende betyder det här att Tingsryd ligger på tolfte plats medan Västerås har elfteplatsen.

I nästa match, fredag 23 februari, har Tingsryd Östersunds IK hemma i Dackehallen 19.00, medan Västerås spelar borta mot Björklöven 18.00.