Straffar avgjorde när Mora vann mot Djurgården

Djurgården tog emot Mora hemma i en riktigt jämn match i Hockeyallsvenskan. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Daniel Ljunggren för.

Segern var Moras femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom David Blomgren efter 6.01, men Mora kvitterade genom Chad Yetman i slutet av perioden. Mora tog ledningen med 1-2 genom Daniel Ljunggren efter 7.36 i andra perioden.

Med 3.26 kvar att spela av perioden kunde Olle Liss kvittera till 2-2 för Djurgården. Djurgården gjorde 3-2 genom Albin Grewe efter 1.52 i tredje perioden.

Mora gjorde 3-3 genom Arvid Eljas tidigt i perioden av matchen.

Efter 10.13 gjorde Djurgården 4-3 genom Ludvig Rensfeldt.

Mora gjorde 4-4 genom Chad Yetman med 19 sekunder kvar i perioden av matchen.

Fjärde perioden blev mållös.

Daniel Ljunggren gjorde två mål för Mora och ett assist.

Det här var Djurgårdens sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Moras elfte uddamålsseger.

För Djurgården gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Mora är på fjärde plats.

Fredag 23 februari möter Djurgården SSK borta 20.30 och Mora möter Kalmar borta 19.00.