Björklöven vann efter Lenni Killinens dubbel

Det blev Björklöven som gick segrande ur mötet med Västerås i Hockeyallsvenskan på hemmaplan, med 6-4 (1-1, 3-1, 2-2).

Första perioden var jämn. Västerås inledde bäst och tog ledningen genom Oliver Bohm efter 10.30, men Björklöven kvitterade genom Sakke Hämäläinen i slutet av perioden. Björklöven tog ledningen med 2-1 genom Brandon Manning efter 4.23 i andra perioden.

Efter 5.16 av perioden kunde Hannes Hellberg gjorde 2-2 för Västerås.

Björklöven gjorde dock två mål och gick från 2-2 till 4-2, målen av Fredric Andersson och Linus Cronholm. Västerås reducerade dock på nytt till 4-3 genom Eric Engstrand efter 8.24 av matchen.

Björklöven gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 4-3 till 6-3, båda målen av Lenni Killinen, vilket avgjorde matchen.

Hannes Hellberg reducerade dock för Västerås med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Björklövens Alexander Wiklund hade fyra assists, Malte Sjögren hade tre assists och Lenni Killinen stod för två mål och ett assist.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Björklöven på sjätte plats och Västerås på elfte plats.

Nästa motstånd för Björklöven är SSK. Lagen möts måndag 26 februari 19.00 i Scaniarinken. Västerås tar sig an Almtuna hemma onsdag 28 februari 19.00.