Äntligen är förlustsviten bruten för Tingsryd

Matchen mellan Almtuna och Tingsryd i Gränby ishall slutade 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Tingsryd. Laget hade före söndagens bortamatch fyra förluster i rad i Hockeyallsvenskan.

Segermålet för Tingsryd stod Felix Olsson för 3.36 in i förlängningen.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 18.25 in i andra perioden som Tingsryd tog ledningen genom Simon Åkerström på pass av Gustav Eurenius och Felix Olsson.

9.21 in i tredje perioden nätade Almtunas Oscar Pentler framspelad av Oscar Birgersson och Oskar Asplund och kvitterade för Almtuna. I förlängningen tog det 3.36 innan Tingsryd avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Felix Olsson, framspelad av Pontus Netterberg och Joachim Nermark.

Almtuna har tre vinster och två förluster och 8–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tingsryd har en vinst och fyra förluster och 9–15 i målskillnad. Det här var Almtunas tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Tingsryds nionde uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Almtuna på nionde plats i tabellen, medan Tingsryd är på elfte plats.

I nästa match möter Almtuna Västerås borta och Tingsryd möter Brynäs hemma. Båda matcherna spelas onsdag 28 februari 19.00.