Underläge i tredje perioden – då vände Västerås och vann

Bortalaget Almtuna hade greppet inför tredje perioden och ledde med 3-2 i Hockeyallsvenskan. Men Västerås vände på matchen och vann till slut med 5-3.

Första perioden var jämn. Almtuna inledde bäst och tog ledningen genom William Proos efter 15.25, men Västerås kvitterade genom Jared Dmytriw i slutet av perioden. Almtuna gjorde 1-2 genom William Eriksson efter 9.15 i andra perioden.

Västerås kvitterade till 2-2 genom Konstantin Komarek med 1.7 kvar att spela av perioden.

Efter 19.29 gjorde Almtuna 2-3 genom Anton Klint. Västerås gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-3 till ledning med 5-3. 4-3-målet kom med bara 54 kvar att spela. Och med 35 kvar kom också 5-3.

För hemmalaget betyder resultatet elfte plats i tabellen. Almtuna är på tionde plats.

Nästa motstånd för Västerås är AIK. Almtuna tar sig an Djurgården hemma. Båda matcherna spelas fredag 1 mars 19.00.