Brynäs tog ny seger

Brynäs är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Kalmar hemma i Monitor ERP Arena på fredagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-1 (2-1, 3-0, 0-0) innebär att Brynäs nu har åtta segrar i följd i Hockeyallsvenskan.

Brynäs tog ledningen efter 8.48, genom Jacob Blomqvist framspelad av Linus Lindblom och Oskar Kvist.

Kalmar kvitterade till 1-1 efter 12.16, genom Victor Laz på pass av Andrew Vanderbeck och Roni Allen.

Brynäs tog ledningen på nytt efter 16.17, när Anton Rödin fick träff assisterad av Miks Indrasis och Johan Larsson.

I andra perioden var Brynäs starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Tyler Vesel, Linus Ölund och Oskar Kvist. I tredje perioden höll Brynäs i sin 5-1-ledning och vann.

Med två omgångar kvar är Brynäs klara seriesegrare, medan Kalmar är på tionde plats.

I nästa match möter Brynäs Västervik hemma och Kalmar möter Almtuna hemma. Båda matcherna spelas onsdag 6 mars 19.00.