Björklöven vann – efter Scott Pooleys hattrick

Scott Pooley stod för tre mål när Björklöven vann mot Mora på hemmaplan i Hockeyallsvenskan. Till slut blev det 5-0 (2-0, 3-0, 0-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Maxime Fortier och Brandon Manning.

I början av matchen var Björklöven starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Scott Pooley. Björklöven stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-0 till 5-0 på bara 9.54. Björklöven tog därmed en klar seger. Tredje perioden blev mållös, och Björklöven höll i sin 5-0-ledning och vann.

Björklövens Gustav Possler hade tre assists, Scott Pooley gjorde tre mål och Brandon Manning stod för ett mål och två assists.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Björklöven med 16–11 och Mora med 13–16 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Björklöven på sjätte plats i tabellen, och Mora är på fjärde plats.

Björklöven möter AIK i nästa match hemma onsdag 6 mars 19.00. Mora möter samma dag Västerås hemma.