Almtuna klart för kval efter seger mot Djurgården

Efter seger, 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), på hemmaplan mot Djurgården står det klart att Almtuna efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet.

Tobias Liljendahl blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 13.55 in i tredje perioden.

Almtuna tog ledningen efter fem minuters spel, genom Jacob Svensson på pass av Marcus Karlström och Oliver Håkansson. Efter 15.14 i andra perioden slog Anton Gradin till, på pass av Albin Grewe och Hugo Hävelid och kvitterade för Djurgården. 13.55 in i tredje perioden slog Tobias Liljendahl till och avgjorde matchen för Almtuna.

Det här var Almtunas 16:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens nionde uddamålsförlust.

Almtuna ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Djurgården är på femte plats.

Onsdag 6 mars 19.00 spelar Almtuna borta mot Kalmar. Djurgården möter Västerås borta i ABB Arena Nord lördag 2 mars 18.00.