Bik Karlskoga besegrade Tingsryd med 5-1

Bik Karlskoga vann mötet med Tingsryd hemma med 5-1 (2-0, 1-0, 2-1) på fredagen i Hockeyallsvenskan.

Segern var Bik Karlskogas sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Matchen var länge mållös. Bik Karlskoga ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 3.04 i slutet av perioden av Måns Krämer och Stefan Milosevic. Efter 12.51 i andra perioden slog Jesper Norbäck till, framspelad av Rikard Olsén och Eskild Bakke Olsen och gjorde 3-0. 1.03 in i tredje perioden nätade Tingsryds Gustav Olhaver på pass av Gabriel Säll och reducerade för Tingsryd. Fler mål än så blev det inte för Tingsryd.

16.38 in i perioden slog Theodor Pistek till på pass av Otto Stenberg och Wilhelm Westlund och ökade ledningen för Bik Karlskoga.

Laget punkterade matchen med ett 5-1-mål med 31 sekunder kvar att spela genom Viktor Lennartsson framspelad av Hampus Plato. 5-1-målet blev matchens sista.

Med två omgångar kvar är Bik Karlskoga på sjunde plats i tabellen, medan Tingsryd är på tolfte plats.

Bik Karlskoga möter Nybro i nästa match borta onsdag 6 mars 19.00. Tingsryd möter samma dag SSK borta.