Nybro kvalklart efter seger mot SSK

Efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är Nybro nu klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet. Det efter seger, 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0) efter straffar, på hemmaplan mot SSK.

När Nybro och SSK senast gjorde upp var SSK klart bättre och vann med hela 8-3. Nu kom alltså revanschen för Nybro.

I och med detta har Nybro fyra raka segrar i Hockeyallsvenskan.

Den första perioden slutade mållös. Efter 2.58 i andra perioden gjorde SSK 0-1 genom Daniel Norbe.

Med 1.51 kvar att spela av perioden kunde Maksim Semjonov gjorde 1-1 för Nybro. 17.10 in i tredje perioden slog Sebastian Dyk till framspelad av Filiph Engsund och gav laget ledningen för SSK.

17.46 in i perioden nätade Nybros Daniel Ljungman och kvitterade för Nybro.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Nybros tolfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också SSK:s nionde uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Nybro på åttonde plats i tabellen, och SSK är på tredje plats.

Nästa motstånd för Nybro är Bik Karlskoga. SSK tar sig an Tingsryd hemma. Båda matcherna spelas onsdag 6 mars 19.00.