Straffar avgjorde för Djurgården mot Västerås

Västerås mötte Djurgården borta i en match i Hockeyallsvenskan som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Djurgården vinna med 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Axel Andersson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Melvin Wersäll efter 12.58, men Västerås kvitterade genom Carl Jakobsson bara en minut senare.

Andra perioden blev mållös. 14.36 in i tredje perioden nätade Västerås Shane Gersich och gav laget ledningen för Västerås.

17.00 in i perioden slog Linus Klasen till framspelad av Alexander Ytterell och Anton Gradin och kvitterade för Djurgården.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Västerås tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Djurgårdens 14:e uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Västerås på elfte plats i tabellen, och Djurgården är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Västerås är Mora. Djurgården tar sig an Östersunds IK hemma. Båda matcherna spelas onsdag 6 mars 19.00.