SSK vann mot Tingsryd i förlängningen

SSK:s väg till seger mot Tingsryd hemma i Hockeyallsvenskan blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte med bara 42 sekunder kvar i förlängningen blev Miikka Pitkänen som stod för det avgörande målet.

SSK:s fina hemmaform håller i sig. Segern var sjunde raka i Scaniarinken.

SSK tog ledningen efter 17.38, genom Sebastian Dyk assisterad av Marcus Eriksson och Albert Wikman. Efter 20.28 i andra perioden nätade Lucas Lagerberg, på pass av Jonatan Harju och Gabriel Säll och kvitterade för Tingsryd. SSK tog ledningen på nytt genom Miikka Pitkänen efter 10.47 i tredje perioden.

Tingsryd kvitterade till 2-2 genom Jonatan Harju med 2.7 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.18 innan SSK avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Miikka Pitkänen, på pass av Hampus Harlestam och Daniel Norbe.

SSK har tre segrar och två förluster och 10–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tingsryd har en vinst och fyra förluster och 9–17 i målskillnad. Det här var SSK:s åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tingsryds 17:e uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är SSK på tredje plats i tabellen, och Tingsryd är på tolfte plats.

SSK möter Östersunds IK i nästa match borta fredag 8 mars 19.00. Tingsryd möter samma dag Nybro hemma.